Hans Martin Flasnes (33) jobber på avlusingslekterne til Hydrolicer, og vi har fått et lite innblikk i hans hverdag som prosessoperatør.

33-åringen har som prosessoperatør ansvaret for mannskapet, drift av selve avlusningsprosessen, samt planlegge andre oppdrag sammen med eierne Midt-Norsk Havbruk og Bjørøya.

– Kunne ikke si nei

Flasnes sier til Kyst.no at han tok en liten omvei karrieremessig etter endt toårig utdanning innen akvakultur på videregående,
ettersom havbruksnæringen da var inn i en litt tøff periode med dårlige laksepriser m.m.

– Det ble ikke noe lærlingtid for meg etter endt skolegang. Derfor endte jeg opp med å jobbe 12 år innen reklame, profilering og event.
Men jeg brukte både helger og ferier på å jobbe deltid hos forskjellige oppdrettsaktører i området, så jeg holdt kunnskapen fersk, opplyser han.

Veien tilbake til havbruksnæringen kom for tre år siden, da han ble kontaktet av Frank Øren som i dag er daglig leder hos Midt-Norsk Havbruk, og en av gründerne bak Hydrolicer.

– Øren lurte på om jeg ville være med på laget og drive med avlusning av laks. Dette kunne jeg bare ikke si nei til, og jeg har ikke angret på det valget, opplyser han.

Les hele artikkelen, se stort bildegalleri og video hos kyst.no